google245fd6c08c7d5c08.html snabblankar.seSvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

11 november 2013

:D-vitamin

Jaha...då faller även jag till föga och beställer lite vitamintillskott i form av D-vitamin för att piggna till i höstmörkret. Kan ju ligga något i att det kanske behövs, när till och med Nordiska näringsrådet höjt sina rekommendationer gällande D-vitaminintag. Vet man med sig att man får i sig det, av Livsmedelsverket, rekommenderade intaget så behövs inget extra tillskott. Även om man kan tänka sig att de flesta av oss behöver lite extra just den här tiden på året.

Problemet är att en stor del av den svenska befolkningen idag inte äter så allsidigt som man borde för att få i sig den, av Livsmedelsverket, rekommenderade mängden D-vitamin på 10 mikrogram/dag.

D-vitamin kan bidra till att förbättra folkhälsan och livsmedelsverket har ändrat sina rekommendationer för ökat intag. Kanske måste man göra liiiiite mer om man verkligen vill nå ut till befolkningen med något så väsentligt som kan leda till förbättrad folkhälsa och mindre sjukskrivningar.

Fortsätter att inmundiga lax, sill, makrill, ägg och lättare mejeriprodukter samt gå ut i solen så ofta det går.....och lägger till lite extra vitamintillskott......

1 kommentar:

Maria Wallner sa...

Detsamma här, äter D-vitamin höst-vinter i tron på att det gör någon verkan iaf....