google245fd6c08c7d5c08.html snabblankar.seSvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

2 juli 2014

Barnens "rätt"

Stolta kockar!
Igår bjöds det på en delikat rätt till lunch, sallad med timjanskorv och hemgjord dressing.

Tjejerna frågade igår om de fick göra lunchen själva....och..ja...varför inte. "Kan vi få göra sådär som vi gjorde en annan gång, när vi la lite olika grönsaker och så på tallriken?". Finns tiden, om än bara lite, så uppmuntra att barnen vill hjälpa till och laga mat. Ju tidigare de lär sig om mat och matlagning, desto tidigare skapar de goda matvanor som blir bestående resten av livet. Barn är så härligt nyfikna i köket och frågar och provar det mesta, vilket är ett ypperligt tillfälle att lära dem vad hälsosam kost och vice versa är. Det kanske inte alltid är det mest delikata du ätit, men oftast helt ok. Och barnen tycker inte alltid om det vi föräldrar lagar, men äter oftast snällt upp ändå. Och sin egen mat, äter de mer än gärna!

Din tid och ditt engagemang är en investering i ditt barns framtida hälsa. En god hälsa, är något som alla barn har rätt till. Barnens Rätt I Samhället (BRIS) är en frivilligorganisation som arbetar för barnens rätt i samhället och är just nu väldigt aktiva på Almedalsveckan i Visby. BRIS fyra hörnstenar är att: informera, berätta, stödja och förbättra för barn och unga. I Almedalen kryllar det av vuxna, bara barnen som saknas. Därför har BRIS tagit med sig två röda telefoner där man kan lyssna till exempel på hur det kan låta när ett barn kontaktar BRIS. Självklart, för att politikerna ska få upp ögonen för verkligheten. Lyssna här.

Har man som förälder frågor och funderingar kring barn, uppfostran etc. kan man istället titta in till Barnperspektivet.se som är BRIS för vuxna. Där kan man både skriva i forum men även få personligt stöd kring frågor om barn.

Inga kommentarer: