google245fd6c08c7d5c08.html snabblankar.seSvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

14 februari 2017

Var lite egoistisk på alla hjärtans dag!

Varför då?

Jo, för är det något du ska visa lite extra respekt och kärlek idag, så är det ditt alldeles egna hjärta. Det som jobbar hårt varje dag för att hela du ska fungera. Hjärtat är kroppens viktigaste muskel och förtjänar att bli omhändertaget på bästa sätt. En cykel vars kedja inte smörjs går trögt, ett hus som inte underhålls förfaller.....förr eller senare. Detsamma gäller din kropp.

Den vanligaste dödsorsaken i Sverige idag är hjärt- och kärlsjukdomar vilket till stor del beror på vår livsstil. Vi äter fel, rör oss för lite, sover för lite, stressar för mycket och väger för mycket.

Vill du slippa bli en i mängden? Se då till att göra motsatsen. Ät hälsosamt, undvik tobak, se till att få bra sömn, försök att få in rutiner så du undviker stress men framför allt - rör på dig!
Alla kan inte alltid styra över hur kroppen mår, men vi kan alla göra vårt bästa utifrån våra egna förutsättningar och resurser.

Var en god förebild för dina barn och ge dem de verktyg de behöver för att själva kunna ta hand om sig på ett bra sätt och därmed få ett långt och friskt liv.

Jag visade mitt hjärta uppskattning idag genom en härlig löprunda på 50 minuter :-D

Inga kommentarer: