google245fd6c08c7d5c08.html snabblankar.seSvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

12 januari 2014

Konsten att motivera


Instruktör Anna in action
Idag var första CrossNature-passet med LevLive i snö för min del. Underbart!

Alla dagar ser dock inte lika vita och glittrande ut som den här. Så vad får oss då att gå ut i en mörk, lerig och regnig skog en sen vardagskväll? Jo, de härliga, inspirerande och motiverande instruktörerna som sprudlar av energi. Det är ganska imponerande hur de får oss att krypa runt i leran. Att man dessutom tränar i grupp gör att det blir en härlig stämning där man både peppar- och peppas av andra. Inte en chans att man skulle ge lika mycket om man tränade allena. I grupp orkar man alltid lite mer. För att inte tala om den sociala biten och grupptillhörighet. Socialt välbefinnande utgör en stor del av vår hälsa och WHO:s definition av hälsa från 1946, "hälsa är ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande", is still going strong.

Motivation krävs för att man ska ge det där lilla extra i träningen. Och det är det där lilla extra som ger bästa resultat. Dessutom leder variation till bättre motivation, och variation är verkligen vad ett CrossNature-pass består av. Det är inte många pass som är det andra likt.

Docenten, fil dr Magnus Lindwall, som vid Göteborgs Universitet studerar motivation ur olika synvinklar och hur man rent praktiskt får folk att röra sig mer, menar i en artikel på Marathon.se att det stora problemet är inte att få folk att börja träna. Den stora utmaningen är att få folk att fortsätta träna och att bygga upp en hållbar motivation. Och det är ju det LevLive är så bra på!

Att träna ute i naturen bidrar ju såklart, för det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder :-)

Inga kommentarer: