google245fd6c08c7d5c08.html snabblankar.seSvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

10 februari 2014

Matkasse för bättre matvanor?

Vi är många idag som anser att det är svårt att hinna med matinköp och matlagning i vardagen. Många har därmed börjat använda sig av tjänsten "Matkasse" där man får ingredienser och färdiga recept levererade till dörren. Enligt Matkasseguiden är det "Linas matkasse", "Middagsfrid" och "Matkomfort" som ligger i topp.

Hur är det egentligen med matkassar? Ger de oss bättre matvanor? Om ja - blir de bestående även om man avslutat prenumerationen?

Många har matkasse varannan vecka och väljer att laga eget där emellan. Struntar man i att laga mat den veckan? Blir det främst falukorv och makaroner, McDonalds eller annat halvfabrikat, dvs. mindre hälsosam mat? Eller har matkasseveckan en positiv inverkan så att vi repeterar tidigare recept och lagar hälsosamt även i "mellanveckorna"? Äter barnen (om man har några) maten, eller lagar man annat vid sidan om till dem? Är det endast middagen som blir hälsosam eller även resterande måltider under dagen? Leder det till att man köper hem mindre "skräpmat" som godis, chips osv. Eller slinker man in i matbutikerna ändå titt som tätt och köper till detta?

Ger det ökad kunskap om mat och matlagning generellt?

Förutsatt att man valt en matkasse som erbjuder hälsosamma och näringsberäknade måltider - Främjar matkassar våra matvanor generellt? Berätta, kommentera, reflektera gärna nedan!

Inga kommentarer: