google245fd6c08c7d5c08.html snabblankar.seSvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

21 mars 2014

Olika är bra

Idag gick alla familjemedlemmar iväg med aningen annorlunda fötter, för idag är det internationella Downs syndrom-dagen (World Down Syndrome Day) och det uppmärksammas genom att bära udda sockor. Dagen har uppmärksammats sedan år 2006, men erkändes av FN först förra året. Den firas den 21/3 för att uppmärksamma kromosomfelet som ca 130 barn föds med varje år i Sverige. Den 21:a dagen i tredje månaden symboliserar att personer med Downs syndrom har tre (istället för två) kromosomer i det 21:a kromosomparet. Att man bär udda sockor visar att olika och annorlunda är fint och bra!


När vi berättade för döttrarna om dagen och varför de skulle ha udda sockor på sig idag, visste den yngsta tjejen precis vad vi pratade om: "För det har vi pratat om på dagis!". Då blir man varm inombords.

På förskolan arbetar man nämligen efter en "Likabehandlingsplan" med visionen: Att vara en jämlik förskola där alla är lika mycket värda oavsett kön, ålder, etnisk bakgrund, religion, annan trosuppfattning, funktionsnedsättning eller sexuell läggning.

Inga kommentarer: