google245fd6c08c7d5c08.html snabblankar.seSvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

16 oktober 2015

Dax för broddar

Nu delas det ut broddar gratis runt om i landet för att förebygga fallolyckor hos äldre. Under 2014 minskade faktiskt antalet fallolyckor orsakade av snö och is, även om det fortfarande är den vanligaste skadeorsaken i alla åldrar. 
Kanske även hemtjänsten skulle kunna ta med sig broddar på sina hembesök, till de som har svårt att ta sig till lokaler där utprovning äger rum.

Jag tycker att det är ett mycket bra initiativ från kommuner runt om i landet och hoppas att fler tar efter. Denna lilla investering gör att äldre vågar sig ut i friska luften även vintertid, slipper fallskador samt att samhället (troligtvis) sparar pengar på sikt.

Jag hoppas dock att man tänker på att upplysa om vikten av att ta av broddarna när man går in i en affär eller i ett köpcentrum, där det annars kan få motsatt effekt. De flesta broddar blir väldigt hala mot hårt golv. Här finns tips på broddar som fungerar både ute och inne. Något dyrare men förmodligen värt investeringen då man slipper krånglet med att ta av och på dem. Men framför allt, köp dem innan halkan kommer!Inga kommentarer: