google245fd6c08c7d5c08.html snabblankar.seSvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

25 oktober 2015

Den bästa träningen?

Den bästa träningen är väl ändå den som man känner att man själv får ut mest av. Och vad man vill ha ut av sin träning är-, och måste få vara, helt individuellt. Styrka, kondition, gemenskap, personbästa eller bara allmänt välbefinnande....

För mig är den ultimata träningen en mix av ovan. Men måste jag välja, så är det just den träningen jag hade igår. Utomhus, i skogen, tillsammans med hela familjen. Det var allt från backlöpning till att köra skottkärra med varandra. Självklart får alla bidraga med övningar. Det gör att både föräldrar och barn får lära sig nya saker, men framför allt blir det väldigt roligt. Det ska inte vara något tvång och var och en kör på sin nivå, så tycker alla att det är roligt och håller ett gott humör. Det härliga med det här konceptet är ju att man får in så många olika bitar. Frisk luft, gemenskap med nära och kära, glädje och träning.

Låt barnen vara med och bestämma och visa övningar. Genom delaktighet byggs deras självkänsla och självförtroende upp på ett bra sätt. Barnperspektivet beskriver på ett bra sätt skillnaden mellan just självkänsla och självförtroende.

Det kan vara en riktigt härlig känsla för barnen att få känna att de kan vissa saker mycket bättre än föräldrarna. Som till exempel att hjula hela vägen hem (ca 200 m) eller stå i spagat mot husväggen!

Inga kommentarer: