google245fd6c08c7d5c08.html snabblankar.seSvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

18 november 2013

Tobaksfria veckan

Idag startar tobaksfria veckan som infinner sig varje år under v 47 sedan 1970-talet. Under veckan går skolor, kommuner, organisationer etc samman för att uppmärksamma tobaksanvändningens risker.

Bra anledningar att sluta med tobak:
  • leder till lungsjukdomar som astma, lunginflammation, KOL (kroniskt obstruktiv lungsjukdom) och lungemfysem
  • leder till hjärt- och kärlsjukdomar som kärlkramp i benen, åderförfettning, stroke och hjärtinfarkt
  • leder till cancer i till exempel lungor, urinblåsa, matstrupe, bukspottkörtel och tarm.
  • man sparar pengar
  • man blir inte skyldig till andras sjukdomar som orsakats av passiv rökning
  • man blir piggare!

Att sluta röka/snusa handlar om att bryta invanda mönster och rutiner. Bästa sättet att undvika de tillfällen då man brukar ta en cig/snus är att hitta något intressant och stimulerande som ersätter denna stund. Det akuta röksuget går över på mindre än en minut!

Ofta hänger det ihop med hela livsstilen. Börjar man träna, äter man sundare och då känns det troligen mindre motiverat att röka/snusa - det ena leder till det andra.

Via Sluta-röka-linjen kan man få jättebra hjälp om man bestämt sig för att sluta med tobak - och det är gratis. Men man måste själv vilja, allt handlar om motivation. Här erbjuds man hjälp till självhjälp. Har man motivationen får man redskapen till att hjälpa sig själv.

Sluta-röka-linjen på FB

Ett rök-/snusstopp kan till en börja leda till att man känner sig lite orolig i kroppen och behöver hjälp att varva ner på kvällen, varpå naturprodukter som Valerina Forte kan vara till hjälp.


Valerina ForteInga kommentarer: