google245fd6c08c7d5c08.html snabblankar.seSvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

8 januari 2014

Stimulerar klorogensyra fettförbränning?

Grönt kaffe hos Bodystore.se
Grönt kaffe ska visst kombineras med rätt kost och motion för effektivare viktnedgång. Det finns inga direkta studier som säger att det fungerar, men det kan ju vara värt ett försök. Tror man riktigt ordentligt på något, så kan nog bara det öka motivationen till att äta rätt och röra mer på sig. Och det, i sig, leder ju till viktminskning. Det som ska ha effekt på fettförbränningen är den så kallade klorogensyran. Rostade kaffebönor innehåller mindre och orostade mer. Därav ska man, i form av kosttillskott, använda sig av rent bönextrakt från gröna bönor.

Om inte annat har man på experimentell nivå funnit att polyfenoler som bl a klorogensyra, som även finns i blåbär, äpple och squash, har en mildrande effekt på gallsalter. Gallsalter i sin tur kan ge metastaserande cancer. Men i epidemiologiska studier har det visat sig att intag av kaffe kan minska risken, till hälften, för tjocktarmscancer vilket stödjer en skyddande effekt av vissa polyfenoler mot cancer.

2 kommentarer:

Fettförbränningen sa...

Hej! Jag håller på med en sajt om fettförbränning, kolla gärna in den och om du har tid får du gärna skriva vad du vill läsa mer om :)

Med vänlig hälsning
Niklas

Jenny Sundqvist sa...

Hej Niklas!

Kul, jag ska kolla in sidan :-)

Vänlig hälsning
Jenny