google245fd6c08c7d5c08.html snabblankar.seSvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

5 februari 2016

Vad har kiwin gjort för ont?

Så här ser det ofta ut i fruktkorgen i slutet av veckan på mitt jobb. Det vill säga, den är full med kalium, magnesium, C-vitamin och andra antioxidanter som ingen vill ha.....

Har aldrig riktigt förstått varför. Kiwin behöver ju inte ens skalas. Dela på mitten, ät med sked och njut! Alternativt, skrubba den ordentligt och ät även skalet. Även skalet innehåller massa antioxidanter och flavonoider som skyddar mot bl a cancer.

Kiwin är inte bara god och nyttig utan har även visat sig vara bra för sömnen. Enligt Psychology Today såg man i en liten (med betoning på liten) studie att personer som åt kiwi en timme innan läggdags under fyra veckor förbättrade sin sömn på flera sätt. De somnade snabbare, hade lättare att somna om när de vaknade under natten samt de ökade sin sovperiod med ca 13% per natt. Troligtvis har det att göra med den stora mängden antioxidanter och serotonin i kiwin. Serotonin är ett "må-bra-hormon" som reglerar humör, aptit och sömn. Kanske värt ett försök för den som har sömnproblem :-)

Låt alla i hemmet frossa i kiwi, precis som den är eller varför inte göra en kiwisorbet. Immunförsvaret stärks med C-vitamin, man undviker vabruari och kan njuta av vackra februari!

Inga kommentarer: